lauantai 26. huhtikuuta 2014

Lauantaiaamut

Rakastan lauantaiaamuja. Aamulla ei ole kiire töihin, eikä illalla kiire nukkumaan. Koko päivä on vapaasti käytettävissä mihin haluan.

Vaikka mies hoitaa lapset viikollakin, kun käyn itse töissä ja hän on kotona, antaa hän silti minun nukkua viikonloppuaamuisin pitkään. Arkena tulee nukuttua vain 5-6 h yössä, joten on ihanaa nukkua viikonloppuisin vastapainoksi 8-10 h. Tiedän kyllä, että pitäisi nukkua viikollakin enemmän, koska univaje vaikuttaa negatiivisesti moniin asioihin. Vuorokaudessa ei vain oikein meinaa tunnit riittää, kun jo pelkät työpäivät matkoineen vievät 10-12 h, pahimpina päivinä jopa 14 h. Siihen päälle mahdolliset kaupassa käynnit, liikkuakin pitäisi, syöminen tulisi suorittaa jossain välissä ja kahden leikki-ikäisen nukkumaan laittokaan ei ole kovin nopea toimitus. Kaiken tämän jälkeen tarvitsen hetken rentoutumiseen ennen nukkumaan menoa, iltapala rauhassa ja jakso tai pari sarjaa, jotta arjen asiat nollautuvat päästä.

Kaikista parhaimpia ovat launtait ilman suunnitelmia, ei kiirettä, ei tarvetta vahtia kelloa. Kokopäivän voi hiippailla vaikka yöpaidassa, jos siltä tuntuu. Pyykinpesu ja kodin siivous nyt kuuluvat jollain tavalla joka viikonloppuun, viikolla ei iltaisin jaksa ja pyykinpesuneurootikkona haluan pestä pyykit itse. Ne vaatteet kun pitää lajitella oikein värien mukaan, pestä oikealla ohjelmalla tai herkimmät käsin ja kuivamaan ripustaminenkin pitää tehdä oikealla tavalla, jotta ne vaatteet on myös kiva laittaa päälle. Säästän siis kaikkien hermoja pesemällä pyykit itse :D

Tämä aamu alkoi todella rauhassa, isomman pojan kummisetä on käymässä ja mies kävi huikkaamassa, että lähtevät poikien kanssa puistoon. Kampesin itseni pikkuhiljaa ylös sängystä ja ihan aluksi oli pakko fiilistellä ulkona paistavaa aurinkoa, tuosta valosta saa vain niin mielettömästi energiaa! Aurinko painui kylläkin pilveen hetken päästä ja suunnitelma aamupalasta takapihalla ei houkuttanut enää kovin paljoa.. Kaurapuuro tuli pisteltyä poskeen ihan sisätiloissa, mutta sentään samalla sohvalla rentoillen. Päälle iso lasillinen anopin mustaviinimarjamehua ja päivä voi alkaa!


Poikien ollessa ulkona, me tytöt otetaan rennosti :)

Rentouttavaa lauantaita!

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti