sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Pitkän etsinnän tulos

Vanha käsilaukku sanoi itsensä irti jo miltein vuosi sitten. Sen jälkeen on ollut haku päällä laukkujen suhteen, mutta sitä oikeaa ei ole tullut vastaan. Väliaikana käsilaukun virkaa on toimittanut olkalaukun mallinen Kiroileva siili kangaskassi, kassin teksti "Ei mun tarvii. Mä oon tyttö."osuu edelleen, mutta aloin kaipaaman enemmän laukkua kassin sijaan. Pari taskua, jotta tavarat pysyvät paremmin paikallaan ja laukun sulkemismahdollisuus kun puuttuivat tuosta kassista. Kassi saa jäädä edelleen komeroon sellaisia reissuja varten, jonne ei halua nahkalaukkua mukaansa ottaa. Tosin pesun kautta, mukavasti leudon talven kurat näkyvät myös kassissa..

Osoittautui melkoisen vaikeaksi löytää mieleinen laukku. Aiemmin ostin käsilaukkuja useita kappaleita vuodessa, lähinnä alennusmyynneistä, samaan tapaan kuin vaatteitakin. Jossain vaiheessa huomasin kaappien pursuavan tavaraa, joka ei vain ollut oman tyylistä. Piti ostaa, kun halvalla sai. Myin pari vuotta sitten kirpparilla monta jätesäkillistä vaatteita, laukkuja ja kenkiä sekä osan olen lahjoittanut äidille ja pikkusiskolle. Nyt aletaan olla tavoittelemassani tilanteessa, kaapeissa on vain sellaisia tavaroita joista oikeasti pidän ja joita käytän. No joo, onhan siellä vieläkin joitan sellaisia ehkä vielä joskus, mutta nyt puhutaan sadan sijaan muutamasta.

Kriteereitä laukkua varten olivat: nahka (oikea tai teko), musta, pitkä olkahihna, muutama tasku ja suljettavuus sekä mahdollisimmaan yksinkertainen. Kuullostaa helpolta? No sitä se ei ollut. Laukut olivat liian isoja tai pieniä, väärän värisiä, pitkä olkahihna puuttui tai laukussa oli kaiken maailman ylimääräisiä koristeita. Niitit olisin vielä kelpuuttanut, mutta en mitään kultaista, kiviä, kirjailuja, eri värisiä nahan paloja tai tikkauksia. Tekonahka materiaalina kelpasi, koska en ollut valmis panostamaan laukkuun satoja euroja, mutta tekonahankin pitää olla laadukasta kestääkseen käyttöä. Aloin jo tekemään itse laukkua, kun sopivaa ei löytynyt, mutta erinäisten haasteiden ja ajanpuutteen vuoksi laukku on vieläkin kesken..


Olin katsellut laukkua niin livekaupoista kuin verkkokaupoista, tuloksetta. Pyöriessäni Zalandon alevalikoimassa, törmäsin Even&Odd:n pikkulaukkuun. Kyseinen laukku oli tarpeisiini turhan pieni, mutta miellytti muuten silmää, joten etsin muita merkin laukkuja verkkokaupasta.

Tämä laukku täytti kriteerit mukavasti ja vaikkei ollutkaan ihan yksinkertainen, niin laukun koristekuviot olivat riittävän hillityt. Vuorikangaskin oli kaunis ja materiaalit kaikin puolin tuntuvat tukevilta.


Taskuja löytyy, pieni vetoketjullinen sisältä, läpän alle jäävä pienempi avotasku ja lisäksi laukun takana on isompi avotasku. Tuo isompi avotasku on näppärä puhelimen säilytykselle, vaatteissani ei juuri koskaan ole niin suuria taskuja, jotta niissä voisi säilöä puhelinta ja laukun sisältä puhelimen kaivaminen vaikkapa kaupassa on turhauttavaa. Tuosta taskusta puhelimen saa nopeasti esille, mutta tasku on kuitenkin niin syvä, ettei puhelin tipu sieltää helposti.

Laukku on ollut pari viikkoa käytössä ja osoittautunut ensi vaikutelman arvoiseksi. Käytännöllinen, kaunis ja kestävän tuntuinen. Tilaa on riittävästi lompakolle, puhelimelle, avaimille, muutamille kosmetiikkatuotteille, purkalle, laseille ja tarvittaessa jopa vesipullolle. Merkillä näytti olevan muitakin kivan näköisiä laukkuja, täytyypä pitää tämä mielessä, jos tulee tarvetta toiselle laukulle.Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti