tiistai 29. huhtikuuta 2014

Pikaherkku

Törmäsin mukikakkuun ensimmäisen kerran Facebookissa jo ennen joulua, mutta en heti syttynyt ajatukselle. Harvoin ylipäätään tulee tehtyä kakkuja ja silloin kun teen haluan panostaa niihin enemmän. Muutenkin ajatus mikrossa tehdystä kakusta ei tuntunut hyvälle, mikrosta jää ruokiin niin.. noh, mikromainen maku.

Olin siis hyvin skeptisesti suhtautunut näihin mukikakkuhin, mutta sitten tultiin tilanteeseen tekee mieli jotain makeaa. Tiedättekö sen olon, kun kurkkii kaappeihin ja voi jo maistaa suussaan makean. Kaapeissa ei kuitenkaan ollut mitään makeaa ja jotakin piti kehittää. Silloin mieleeni tuli kuva mukissa olevasta kakusta ja maininnasta muutaman minuutin herkku.

Kymmenen minuutin googlettamisen jälkeen, olin tutustunut useaan erilaiseen mukikakun ohjeeseen - voiko tästä oikeasti olla niin konta eri variaatiota - ja oppinut että kakku kumotaan mukista ulos mikrotuksen jälkeen. Olin siis saanut aiemmin kuvista sen käsityksen, että kakku syödään suoraan mukista. Jo ensimmäinen versio onnistui mainiosti, olin etukäteen lukenut muutamia hyviä vinkkejä mikron lämpötilasta ja ajasta. Kakku tuli helposti ulos mukista kevyesti ravistamalla ja oli kiinteä, mutta silti mukavan kostea sisältä. Ei uskoisi, että mikrossa saa tällaista tehtyä! Ainoa miinus oli vähän liiallinenkin makeus. Vaikka makeaa haettiinkin, niin tämä oli turhankin makeaa ja ei sitä pystynyt millään syömään kokonaan. Muutamien kokeilujen jälkeen löytyi sopiva koostumus, alta löytyy resepti jos joku muukin haluaa kokeilla tätä nopeaa herkkua. Itse haluan tämän kanssa viipaleen vaniljajäätelöä, lämmin suklaakakku ja jäätelö ovat vastustamaton yhdistelmä. (Pahoittelut pimeistä iltahämärässä napatuista kuvista)Mukikakku

0,5 dl vehnäjauhoja
0,25 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta (itse käytin Dumle kaakaojauhetta)
0,5 dl sulatettua/juoksevaa margariinia (joissakin ohjeissa on mainittu myös öljy, mutta en itse ole kokeillut)
1 muna

Sekoita kuivat aineet hyvin mukissa, mukin tulee olla isohko n. 3dl, jotta kakku ei tule siitä yli. Lisää sulatettu/juokseva margariini ja muna, sekoita taas hyvin, itse jopa melkein vatkasin lusikalla. Laita mikroon, itse laitoin medium high teholle ja aikaa 3min. Tehot ja aika riippuvat pitkälti mikrosta, mutta nyrkkisääntö on matalampi lämpö ja pidempi aika, jotta kakku ei pala. Joissakin ohjeissa aika oli 2min, mutta tehoista ei kerrottu mitään. Kakku saattaa nousta hieman mukin reunojen yli, jos näyttää tulevan liikaa yli, avaa mikron ovi hetkeksi aikaa ja jatka kun kakku on laskenut. Voit kokeilla kakun reunasta esimerkiksi lusikalla onko kakku valmis, jos kakku irtoaa mukin reunoista on se valmis. Kumoa kakku, joskus kakun päällä  näyttää olevan löysää taikinaa, useimmiten sen katoaa kun kakku hieman jäähtyy, mutta voit myös kaapaista sen varovasti lusikalla pois. Tarjoa lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kanssa tai sellaisenaan!


Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti