torstai 1. toukokuuta 2014

Klara Vappen!

Yleensä vappuna ollaan grillattu ensimmäistä kertaa ja oltu koko päivä ulkona. Tänä vuonna tämä tehtiin jo pääsiäisen aikaan, mutta vappu sen sijaan meneekin sisätiloissa. Tuo vesisade, joka välillä yltyy ihan rännäksi asti, ei houkuttele istuskelemaan takapihalle tai kävelemään metsään. No, onneksi sisälläkin on tekemistä vaikka kuinka paljon, josko sitä hieman ompelisi ja siivoilisi.

Alkuviikosta juhlistettiin isimiehen synttäreitä kakulla. Tällä kertaa kakusta ei saa paras vaimo -palkintoa, pohja on meinaan suoraan kaupan paketista ja kakku kasattu 10 minuutissa. Sen verran oli veto pois työpäivän jälkeen, että menin siitä mistä aita oli matalin. Kakku oli kuitenkin makea eli juuri sankarin mieleinen. Täytteenä oli vaahtoutuva vaniljakastike, joka oli vaahdotettu ja sekaan lisätty purkillinen tuorejuustoa. Päälle banaania, pilkottu Mars -patukka ja kinuskikastiketta. Valmis!

 Malttamattomat pienet sormet kahmaisemassa täytettä maistettavaksi :)


Kahdestaan asuessa ei oikeastaan koskaan koristeltua asuntoa juhlapyhien mukaan, jouluna saattoi olla muutamia kortisteita, mutta siinä oli kaikki. Nyt kun pojat ovat hieman isompia, yritämme tarjota heille mahdollisuuden tutustua näihin perinteisiin. Emme mieti sitä mistä nämä perinteet tulevat, pohjautuvatko ne uskontoon vai eivät, vaan muistelemme omaa lapsuuttamme ja niitä eri juhlapyhiin liittyviä mukavia asioita.


Pääsiäiseksi askarreltiin poikien kanssa muutamia oksia - näissä ei tosin ollut enää pajunkissoja, kun kaikki näyttivät muuttuvan jo keltaisiksi.. Miehet olivat laittaneet vappukoristeita keskenään ja lisänneet vain oksien päälle serpentiiniä. Ei ehkä olisi tullut itselle ensimmäiseksi mieleen tällainen ratkaisu, mutta on oikeastaan aika hauska ja suloinen :D
 Tipu taitaa olla jo nauttinut riittämiin vappujuomia :D


Nämä arkipyhät keventävät mukavasti työviikkoa ja ehtii touhumaan kotonakin enemmän. Toisaalta turhauttaa, kun tuntuu ettei töissä ehdi tekemään viikon aikana mitään. Huomenna olisi kuitenkin vielä yksi tehokas työpäivä jäljellä tälle viikolle, tosin sen verran jatkan vapun vapaita että teen töitä kotoa.

Hauskaa vappua!


Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti